Zwangerschapsshoot boeken? Doe dit op tijd!

wanneer boek je een zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot boeken? Doe dit op tijd!

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Een super mooie en bijzondere periode in je leven. Eentje periode die je graag vastgelegd wilt hebben zodat je er altijd op terug kunt kijken. Veel vrouwen krijgen achteraf spijt als ze hun zwangerschap niet vast hebben laten leggen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde!

Wat is de beste tijd om een zwangerschapsshoot te boeken?

Je gaat vooraf op zoek naar een fotograaf met een stijl die bij jou past. Je kunt een fotograaf zoeken via Instagram, maar natuurlijk ook via Google. Vanaf het moment dat je een goede 12 weken echo hebt gehad, is het verstandig om al contact op te nemen met de fotograaf. Het zou super zonde zijn als je te laat contact opneemt en de fotograaf die jij graag wilt helemaal volgeboekt is.

Wanneer je tussen de 12-20 weken zwanger bent, is het een goed moment op een zwangerschapsshoot te boeken. Dan weet je zeker dat je verzekerd bent van een plekje.

Kies je voor een zwangerschapsshoot buiten of binnen?

Houd jij van de natuur, een mooie heide met hoog gras, zand, water en bomen? Dan is het een goed idee om een zwangerschapsshoot buiten vast te leggen. Jouw fotograaf weet vast en zeker mooie plekken in de natuur voor een fotoshoot. Je hebt zoveel mooie locaties in Nederland voor een fotoshoot.

En mocht je zelf een mooie buiten locatie weten? Laat het dan ook gerust weten.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je zelf niet zoveel hebt met natuur en een zwangerschapsshoot binnen mooier vindt. Overleg met de fotograaf of dit ook mogelijk is en bekijk een locatie die je mooi vindt voor een binnenshoot. Vaak komt er dan nog wel de huur van een locatie bij, houd hier rekening mee.

Als je kiest voor een fotoshoot binnen op locatie is het belangrijk dat de ruimte mooi daglicht heeft. Daglicht is voor een fotograaf een must!

Kleding keuze voor een zwangerschapsshoot

De juiste kledingkeuze voor een fotoshoot is erg belangrijk. Zo zou ik zelf altijd kiezen voor een mooie jurk (het liefst geen strakke), zodat er beweging in de foto ontstaat. Een maxi jurk of een jurk net over de knie is hiervoor erg mooi. Als je een wat wijdere jurk pakt kun je de jurk ook makkelijk vasthouden tijdens de zwangerschapsshoot. Dit ziet er altijd erg mooi uit!

Ook adviseer ik om altijd aardetinten te dragen tijdens een shoot. Kleuren zoals: bruin, taupe, beige, gebroken wit doen het super mooi op de foto. Combineer deze kleuren ook met je partner. Probeer spijkerblauw het liefst achterwege te laten en kies dan liever voor een grijstint.

Mocht je een zwangerschapsshoot bij mij boeken? Je mag ook altijd gratis gebruik maken van mijn client closet. Hierin heb ik een aantal hele mooie jurken zitten in mooie aardetinten.

Ben jij momenteel zwanger en van plan een zwangerschapsshoot te boeken. Wacht dan niet te lang! Reserveer je plekje op tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *