Wat draag je tijdens een fotoshoot?

wat draag je tijdens een fotoshoot

Wat draag je tijdens een fotoshoot?

De meest gestelde vraag: wat draag je tijdens een fotoshoot? Ik snap het helemaal. Je hebt misschien nog nooit eerder een fotoshoot gedaan en weet niet zo goed welke kleuren het beste bij elkaar passen of hoe het overkomt op de foto.

Ik heb zelf een bepaalde fotografiestijl. Ik noem het een warme, moody stijl met aardetinten. Rustige neutrale aardetinten passen erg goed in de natuur. Op een heide komt dit erg mooi over.

Kies voor neutrale aardetinten tijdens een fotoshoot

Tijdens een fotoshoot draait het om jou/jullie als koppel/gezin. Als je kies voor een outfit met felle kleuren en drukke prints/teksten op kleding komt dit totaal niet over. Dit leidt teveel af en de aandacht gaat dan naar de kleding i.p.v. hetgeen waar het om draait: jou/jullie als koppel/gezin.

Neutrale aardetinten doen het geweldig mooi op de foto. Zo kan ik ook precies de stijl creëren die je in mijn portfolio voorbij ziet komen. Je hebt hier ook nog een verschil tussen warme-en koele aardetinten.

Warme aardetinten zijn kleuren zoals: beige, gebroken wit, terracotta, roestbruin, bruin, taupe, warmgroen. Koele aardetinten zijn kleuren zoals: grijs, blauw/grijstinten, groen.

zwangerschapsshoot

Geen strakke kleding

Beweging tijdens een fotoshoot is zo mooi! Met strakke kleding gaat dit helaas niet. Kies als vrouw voor een fotoshoot voor een mooie jurk. Dit zwiert altijd zo lekker tijdens de shoot en een jurk valt ook mooi. Ben je toch meer van de broeken? Kies dan voor een wijdere broek zoals een pantalon bv. in een mooie neutrale tint.

Liever een grijze of beige broek/chino voor mannen i.p.v. een spijkerjeans

De mannen kunnen het beste kiezen voor een beige/grijze jeans of chino. Dit is wat betreft kleur een stuk mooier als een spijkerjeans. Wil je toch liever een echte jeans dragen? Kies dan voor een hele lichte spijkerjeans en niet voor een donkerblauwe jeans. Dit is vaak weer een stuk koeler van kleur.

newbornshoot

Combineer verschillende stoffen met elkaar

In de winter is het makkelijker om laagjes met elkaar te combineren. Combineer een wollen trui met een leuke wollen bodywarmer voor een toffe look en sfeer in de foto. Jurken kun je in de wintermaanden ook combineren met een grof gebreid vest voor een warme, winterse sfeer.

Heb je een shoot in het voorjaar-of de zomer gepland staan? Dan mag een beetje blote huid ook zichtbaar zijn natuurlijk. Blote armen, een jurk of rok met split, jurkjes met ruches bij kinderen. Heerlijk om te spelen met verschillende materialen. Kleding is zo bepalend voor de hele sfeer op een foto.

Om die warme stijl met aardetinten te creëren zoals mijn fotostijl, is kleding met neutrale aardetinten echt een must. Net zoals het soort licht waarin ik fotografeer natuurlijk ;-).

zwangerschapsshoot neutrale kleuren

Kleding met een printje?

Natuurlijk is een jurk met een klein printje erop zoals bovenstaande foto prima. Dit kan juist heel erg mooi zijn als de rest van het gezin neutrale tinten zonder print aanheeft. Kijk even wat past bij jullie en wat je zelf ook mooi vindt om te dragen tijdens een shoot.

Twijfel je over bepaalde kleding? Dan mag je me natuurlijk ook altijd even een mailtje of appje sturen met een foto van de kleding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *