hoe bereid je een newbornshoot voor

Hoe bereid je een newbornshoot voor?

een newbornshoot voorbereiden

Hoe bereid je een newbornshoot voor?

Een newbornshoot is een bijzondere fotoshoot die wordt gedaan in de eerste paar weken na de geboorte van een baby. De eerste momenten samen met je baby wil je niet meer vergeten. Daarom is een newborn fotoshoot zo ontzettend mooi en bijzonder om te doen. Zo kun je altijd de foto’s terugzien, die je herinneren aan die eerste periode met je newborn. Baby’s zijn maar zo kort ‘echt’ klein en je vergeet vaak hoe die periode was. Het is een speciale manier om de eerste momenten van het leven van een baby vast te leggen en te koesteren. Hoe bereid je een newbornshoot voor? In dit artikel deel ik handige tips.

Plan de newbornshoot ruim op tijd in

Het is belangrijk om de fotoshoot op tijd te plannen. Newbornshoots worden meestal gedaan wanneer de baby tussen de 5 en 14 dagen oud is. Dit komt omdat baby’s op deze leeftijd nog erg slaperig zijn en gemakkelijker kunnen worden gepositioneerd voor de foto’s. Plan de fotoshoot dus ruim van tevoren in, zodat je zeker weet dat je de gewenste datum kunt boeken. Het beste is om een newbornshoot al te boeken bij jouw favoriete fotograaf als je tussen de 20-25 weken zwanger bent.

Kies een geschikte locatie

Een newbornshoot kan op meerdere locaties plaatsvinden. Vaak kom ik zelf voor een newbornshoot bij jullie aan huis. Maar het daglicht moet hiervoor wel goed zijn. En het kan natuurlijk zo maar zijn dat je net in een verbouwing zit, of misschien ga je wel verhuizen en is je huis op dat moment niet geschikt voor de newborn fotoshoot. Dan is het ook mogelijk om de fotoshoot bij mij aan huis te doen.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is de key tot een succesvolle fotoshoot. Bespreek vooraf met de fotograaf of je bepaalde wensen hebt en wat je graag zou willen. Zelf neem ik altijd de nodige props mee naar een newbornshoot zoals kleedjes, dekentjes, een mandje, babykleertjes etc.

Ook de de kleding die je draagt tijdens een fotoshoot erg belangrijk. Neutrale aardetinten doen het goed op de foto. Het belangrijkste is dat je geen schreeuwende opdrukken/prints draagt en het liefst ook geen felle kleuren. Kies voor neutrale en warme aardetinten die het goed doen op de foto. Je wilt tenslotte niet dat de aandacht naar de kleding gaat, maar naar jullie als gezin.

Maak de baby comfortabel

Een baby moet zich ontspannen en comfortabel voelen tijdens de fotoshoot. Zorg ervoor dat de kamer warm genoeg is (rond de 22-23 graden), zodat de baby niet koud wordt. Gebruik ook rustgevende muziek of geluiden om de baby te kalmeren. White noise geluiden helpen hierbij. Deze kun je eventueel via YouTube afspelen. Zorg ervoor dat de baby vooraf gegeten heeft en verschoond is. Zo weet je zeker dat de baby ook geen honger heeft tijdens de fotoshoot.

Zorg dat je zelf ontspannen bent

Nog een hele belangrijke is dat jullie als ouders ontspannen zijn. Een kindje voelt alles aan. Ben je zelf onrustig tijdens de shoot, dan voelt de baby dit ook en zal hij/zij dit overnemen van je. Wanneer je goed voorbereid bent, ga je vanzelf ontspannen de fotoshoot in.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust in de comments of via de mail naar info@editbymarloes.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *