neutrale tinten dragen tijdens een fotoshoot

Neutrale tinten dragen tijdens een fotoshoot

neutrale tinten dragen tijdens een fotoshoot

Neutrale tinten dragen tijdens een fotoshoot

Wanneer je een fotoshoot boekt, krijg je altijd een brochure toegestuurd. In de brochure staan handige tips hoe je een fotoshoot kunt voorbereiden en uiteraard kledingtips. De juiste kleding is namelijk super belangrijk voor het uiteindelijke eindresultaat van de foto. Een verkeerde kledingkeuze kan je foto’s echt verpesten. En dat is natuurlijk super zonde!

Wat is de beste kleding om te dragen tijdens een fotoshoot?

De beste kleding om te dragen tijdens een fotoshoot hangt af van het type fotoshoot en de gewenste uitstraling. Zeker als je met meerdere mensen op de foto gaat, is het belangrijk dat de kleding goed op elkaar is afgestemd. Kies niet voor drukke, storende prints en felle kleuren. Maar juist voor rustige en neutrale tinten, met verschillende materialen.

Portretfotografie

Voor portretfotografie is het belangrijk om kleding te kiezen die goed past en flatterend is voor je lichaamstype. Vermijd drukke patronen of felle kleuren die kunnen afleiden van het gezicht. Kies in plaats daarvan voor effen kleuren die bij elkaar passen en die de huidtint flatteren. Accessoires zoals sieraden, hoeden of sjaals kunnen een extra dimensie toevoegen aan de foto’s.

Familiefotografie

Bij familiefotografie is het belangrijk om kleding te kiezen die bij elkaar past en die past bij de omgeving waarin de foto’s worden gemaakt. Kies voor kleuren die goed bij elkaar passen en die passen bij de locatie van de fotoshoot. Vermijd drukke patronen en felle kleuren die kunnen afleiden van het gezicht. Accessoires zoals sieraden, hoeden of sjaals kunnen de foto’s ook wat extra flair geven.

Zakelijke fotoshoot

Bij een zakelijke fotoshoot is het belangrijk om je professioneel te kleden. Kies voor nette, goed passende kleding in neutrale kleuren zoals zwart, grijs, blauw of wit. Vermijd drukke patronen en felle kleuren die afleidend kunnen zijn. Je wilt bij een foto dat de aandacht naar jou als persoon gaat en niet naar de kleding.

Casual fotoshoot met lifestyle foto’s

Bij een casual fotoshoot kun je je stijl wat meer laten zien. Kies voor comfortabele kleding die past bij de omgeving waarin de foto’s worden gemaakt. Bij een casual fotoshoot passen lifestyle foto’s ook goed. Dit zijn foto’s waarbij je lekker in een boek aan het lezen bent, achter je laptop zit. Een bakje koffie in de keuken aan het zetten bent of een dansje in de woonkamer doet.

Mocht je nog aanvullende inspiratie nodig hebben? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Pinterest moodboard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *