Fotoshoot tijdens het gouden uurtje

fotoshoot mama dochter

Fotoshoot tijdens het gouden uurtje

Het gouden uurtje is mijn favoriete moment van de dag. Het licht is werkelijk prachtig en het moment om foto’s te maken ‘magisch’. Het gouden uurtje is het eerste uur na zonsopgang en het laatste uur voor zonsondergang. Vooral in dit jaargetijde zijn de fotoshoots tijdens het gouden uurtje erg populair. De zon geeft een prachtige warme gloed over de foto’s en kleurt mooi oranje.

Foto’s maken tijdens het gouden uurtje is even oefenen maar als je door hebt hoe je de instellingen van je camera moet zetten, gaat het helemaal goed komen!

fotoshoot gouden uurtje

Gouden uurtje

Een paar weken geleden mocht ik Samantha en haar dochtertje Alessia fotograferen tijdens het gouden uurtje. We gingen naar een prachtige plek op de heide, waar we veel mooie foto’s hebben gemaakt. Alessia had een geweldig jurkje aan met kant en rouches. Samantha had een roze jurk aan, waardoor de kleuren helemaal mooi uit kwamen met mijn bewerking. De fotoshoot zelf was ontzettend leuk. Alessia is twee jaar en deed het zo ontzettend goed!

gouden uurtje

Golden hour fotoshoot

Voor een golden hour fotoshoot spreek ik meestal een uur voor zonsondergang af. Het moment dat de zon mooi oranje kleurt is maar kort. Het is daarom belangrijk om er op tijd bij te zijn, zodat je niets hoeft te missen. Foto’s die je tijdens het gouden uurtje maakt, zijn iets lastiger om te bewerken. Hier ga ik in een ander artikel verder op in.

Zijn jullie ook zo dol op het gouden uurtje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *