onmisbare tools voor een ondernemer

7 onmisbare tools voor een lifestyle fotograaf

gadgets voor een lifestyle fotograaf

7 onmisbare tools voor een lifestyle fotograaf

Als lifestyle fotograaf wil je het beste uit je fotografie halen en de gewenste sfeer en emotie vastleggen in je beelden. Naast je camera en lenzen zijn er enkele musthaves die je kunnen helpen om het leven als fotograaf makkelijker te maken ;-). In deze blogpost deel ik 10 onmisbare tools voor een lifestyle fotograaf. Of je nu een professional bent of pas begint, deze items zullen je fotografie-ervaring naar een hoger niveau tillen. Ik deel mijn favoriete musthaves met jullie!

Harnas voor je camera(s)

Een harnas voor je camera is de perfecte manier om twee camera’s te dragen. Zo hoef je tussendoor niet van lenzen te wisselen en ook met bruiloften is dit ideaal. Het zou je maar gebeuren dat op het moment supreme je camera ineens uitvalt. Dan ben je heel blij met een reserve camera aan de andere kant van je schouder. Ik gebruik zelf het harnas van The Hantler.

Prime Lens

Een prime lens met een vast brandpuntsafstand biedt fantastische beeldkwaliteit en een bredere maximale lensopening. Hiermee kun je spelen met scherptediepte, details vastleggen en een mooie onscherpe achtergrond creëren. Ook is een prime lens lichtgevoeliger en ideaal in situaties waar de ruimte wat donkerder is. Mijn favoriete good-to-go prime lens is de Canon RF35mm1.8. Echt een topper! Deze lens gaat altijd mee op reis en ik gebruik hem standaard voor al mijn newbornshoots. Ook bij branding shoots en gezinsshoots komt deze lens regelmatig aan bod!

Samsung SSD schijf

Inmiddels heb ik er al een stuk of 10. De SSD schijf van Samsung is wat mij betreft de beste SSD schijf. Wat je met de oudere externe harde schijven vaak had, is dat ze super kwetsbaar waren. Je liet ze een keer vallen en de bestanden waren beschadigd. Hierdoor moest je vaak een hoop geld betalen om de schijf te laten repareren.

Een SSD schijf kan veel beter tegen een stootje en zijn veel compacter waardoor je ze ook makkelijk mee kunt nemen op reis en in je cameratas. Ik gebruik altijd de Samsung SSD 2TB.

Externe Flitser

Met een externe flitser kun je controle krijgen over de belichting, vooral bij situaties met weinig licht. Het gebruik van een externe flitser stelt je in staat om zachte, natuurlijke belichting te creëren en harde schaduwen te vermijden. Vooral bij bruiloften een echte musthave maar ook als je echt op donkere locaties komt wil je echt een flitser hebben. Sinds twee jaar gebruik ik de Godox V860III. Er zit een batterij bij die je gewoon kunt opladen en lekker lang meegaat. Deze flitser werkt top en is lekker krachtig!

Reflectiescherm

Tot ongeveer een jaar geleden gebruikte ik nooit een reflectiescherm. Ik vond het niet nodig maar sinds ik regelmatig shoot tijdens branding shoots binnen op locatie of buiten een branding shoot bij fel licht vind ik een diffuser meer dan top om mee te werken. Je kunt namelijk het gezicht heel mooi egaal belichten door een reflector te gebruiken. Geen last meer van gekke schaduwen in het gezicht tijdens een portretshoot. Het helpt je om licht te sturen en te manipuleren tijdens een fotoshoot. Het kan dienen als een “fill light” om schaduwen op te helderen of als een “bounce light” om zacht licht terug te kaatsen op je onderwerp. Voor nog geen €25 koop je al een heel goed reflectiescherm met verschillende kleuren.

LED lamp

Nog een topper die ik graag gebruik bij shoots binnen met weinig daglicht (en als ik geen gebruik wil maken van een externe flitser) is een LED lamp. Deze schroef je bovenop het gedeelte van je camera waar je de externe flitser ook plaatst. Erg handig voor aanvullend licht en je kunt de hardheid van het licht ook zelf instellen. De temperatuur zelf is 5500K, wat gelijk staat aan natuurlijk daglicht. Ook erg fijn om bij newbornshoots bv. binnen te gebruiken. En voor €26 zeker weten geen miskoop!

Geheugenkaartjes case

Nog een product wat werkelijk onmisbaar is als fotograaf is een Geheugenkaartjes case. Een veilige case houder waarin je jouw SD kaartjes veilig bewaard na een fotoshoot. De case is waterdicht en shockproof. En mocht je nu denken? Daar passen veel te weinig SD kaartjes in? Dan kun je ook nog kiezen voor een geheugenkaartjes sleuf case, waar minstens 40 SD kaartjes in passen.

Voor nu laat ik het even hierbij maar ik zal snel weer een aantal nieuwe musthaves voor fotografen met jullie delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *