6 tips voor het fotograferen met je iPhone

fotograferen met je iPhone

Tegenwoordig kun je met een goede smartphone al hele mooie foto’s maken. Natuurlijk heeft een iPhone nooit de kwaliteit van een spiegelreflex- of systeemcamera, maar de camera’s van smartphones worden steeds beter. In dit artikel geef ik je 6 tips voor het fotograferen met je iPhone. Met deze tips haal je het beste uit het fotograferen met je iPhone. Lezen jullie mee?

Gebruik natuurlijk daglicht

Daglicht is key voor het maken van mooie foto’s. Wanneer je binnen in huis foto’s maakt, gebruik dan het daglicht wat door een raam naar binnen schijnt. Probeer foto’s in hard zonlicht te vermijden. Dit zorgt vaak voor overbelichte foto’s met harde schaduwen.

Schakel live foto’s uit

Live foto’s inschakelen kan ervoor zorgen dat foto’s wat minder scherp worden dan je zou willen. Schakel de live functie uit tijdens het fotograferen met je iPhone om scherpere foto’s te maken.

Gebruik het vierkantje om te focussen

Als je met je vinger op het scherm klikt, komt er een vierkantje in beeld. Klik hiermee op het punt dat je in focus wilt hebben. Wanneer je met je smartphone mensen fotografeert klik je op het hoofd. Zo weet je zeker dat je foto goed scherp is.

Pas de belichting aan

Door op het donkere deel van een foto te klikken, kun je de belichting aanpassen. Er komt een zonnetje met een schuifbalkje in beeld. Pas wel op dat je dit niet te extreem gebruikt. Anders kan de foto overbelicht raken. Uiteraard kun je de foto naderhand ook bewerken in een app en daar de belichting aanpassen.

Maak gebruik van de portretfunctie

Door gebruik te maken van de portretfunctie kun je een mooie bokeh achtergrond creëren. Rechtsboven zie je een F staan, wat staat voor diafragma. Hoe lager het getal hoe meer onscherpte er op de achtergrond van je foto ontstaat. Dit zorgt voor een heel mooi effect op de foto. Heb je het F getal niet goed ingesteld op je foto? Dan kun je dit nadat je de foto gemaakt hebt makkelijk aanpassen.

Maak gebruik van een ander standpunt

Een goed gekozen standpunt maakt of kraakt je foto. Probeer hier meer mee te spelen en maak ook gebruik van bijvoorbeeld een lager standpunt. Dit doet erg veel met een foto en kan een foto net even wat specialer maken. Maak foto’s uit andere hoeken en kijk ook goed waar het licht vandaan komt.

Maken jullie veel foto’s met je smartphone?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *