onmisbare tools voor een ondernemer

5 onmisbare tools die mijn leven als ondernemer makkelijker maken

5 onmisbare tools als ondernemer

5 onmisbare tools die mijn leven als ondernemer makkelijker maken

Voor mijn bedrijf heb ik een aantal hele fijne tools die ik gebruik en die mijn leven als ondernemer een stuk makkelijker maken. Je kunt tegenwoordig steeds meer automatiseren en dat is alleen maar fijn natuurlijk. Het helpt je om je bedrijf wat soepeler te laten lopen en zorgt ervoor dat je tijd bespaart.

Ik ga de 5 tools die ik gebruik als ondernemer vandaag verder bespreken met je in deze blog.

ManyChat

Een van de tools die ik nog niet zo lang gebruik is ManyChat. ManyChat is een chat marketing robot. Je kunt automatische berichten versturen naar potentiële klanten doordat ze een keyword onder aan een Instagram post of reel achterlaten. Dit is natuurlijk ontzettend handig en zorgt ervoor dat jij er niet naar om hoeft te kijken. Je plaatst een Instagram reel over een digitaal product wat of een bepaalde dienst die jij aanbied of misschien wel een podcast waar je naar wilt doorlinken. Vervolgens schrijf je de tekst in ManyChat die je wilt dat potentiële klanten ontvangen nadat ze met het keyword hebben gereageerd. Je ontvangt dan direct een DM met de tekst en een link naar bv. een sales pagina, het digitale product, de podcast of het e-book. Je kunt ManyChat ook gebruiken in Instagram story’s of via een Instagram post.

Stan Store

Stan Store is een link die je deelt in de BIO van je Instagram account of je TikTok account. Via deze link kun je jouw producten aanbieden en linken naar o.a. een website. Super handig want ook als je geen eigen website hebt, kun je hier gebruik van maken om producten te verkopen als digitale creator. Volgers hoeven niet meer te zoeken op je website naar wat je nu precies aanbiedt. Je kunt gewoon direct linken naar bv. je aanbod pagina, preset, e-book etc. in de Stan Store.

Flodesk

Flodesk is het e-mailsysteem wat ik gebruik om een e-maillijst op te bouwen en e-mailfunnels te bouwen. Het is een super gebruiksvriendelijk e-mailsysteem en ik vind het dan ook veel prettiger werken dan Mailblue, het programma wat ik hiervoor gebruikte. In Flodesk kun je e-mails visueel ook een stuk aantrekkelijker maken. Je kunt Flodesk nu voor een jaar lang uitproberen met maar liefst 50% korting. Je kunt kiezen uit verschillende e-mailtemplates of er zelf één maken.

Moneybird

Moneybird is het online boekhoudprogramma wat ik gebruik om mijn boekhouding te doen. Het online programma staat gekoppeld aan mijn boekhouder, die alles kan inzien. Super handig! Ik verwerk hier mijn facturen in, kan zien welke rekeningen er nog open staan en een herinnering sturen. Ook laad ik mijn bonnetjes in en kan ik mijn maand, kwartaal of jaaromzet zien en niet te vergeten de kosten. Vanuit Moneybird kun je ook heel gemakkelijk je BTW aangifte doen.

Plug & Pay

Daarnaast gebruik ik ook een Plug & Pay pagina. Via Plug & Pay komen mijn klanten via een link op een check-out pagina waarbij ze een product aan kunnen schaffen. De Plug & Pay pagina’s zijn simpel maar heel duidelijk en overzichtelijk. Je kunt verschillende betaalopties toevoegen en kassakoopjes aan je product toevoegen. Een fijn systeem om mee te werken!

Heb jij bepaalde tools die voor jouw onmisbaar zijn als fotograaf/ondernemer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *